Фото: ДБР

На Дніпропетровщині ДБР викрило ще одне потужне угрупування наркоторговців (фото)

У Дніпрі провели масштабну спецоперацію з викриття та припинення діяльності групи наркоторговців. Злочинці розповсюджували наркотичні засоби та психотропні речовини в декількох областях України. Їхній місячний обіг складав десятки мільйонів гривень, а річний — понад 200 мільйонів гривень.

Про це повідомили в прес-службі Державного бюро розслідувань.

Відомо, що наркотики та психотропи торговці продавали за попередньою оплатою. Для цього вони створили 50 спеціальних банківських рахунків, на кожен з яких щороку надходило від одного до п’яти мільйонів гривень незаконного прибутку. Зілля торговці передавали через закладки в публічних місцях середмість. Банда збувала наркотики й у прифронтових районах.

Працівники ДБР провели понад 36 обшуків у місті Дніпро та Дніпропетровській області. У результаті затримано керівника злочинної організації, його спільника, який допомагав в організації, а також чотирьох учасників, які безпосередньо забезпечували збут наркотиків. Під час обшуків вилучили заборонені засоби в особливо великих розмірах, обладнання для їх фасування, упакування тощо.

"Наркоторговцям вже повідомили про підозру у створенні злочинного угрупування, що займається незаконним придбанням, зберіганням, перевезенням, пересиланням з метою збуту та збутом наркотичних засобів та психотропних речовин в особливо великому розмірі (ч.ч. 1, 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 307 КК України)", — інформують у прес-службі правоохоронного відомства.

За вказані злочини передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна. Нині вирішується питання щодо обрання затриманим міри запобіжного заходу.

"Це вже десята організована злочинна група, яка займалася виготовленням та розповсюдженням наркотичних засобів в усіх регіонах України, чию діяльність припинило ДБР з початку 2023 року", — уточнюють у ДБР.

Нагадаємо, наркоділки із Харківської області вирощували та продавали заборонені речовини в прифронтових районах. Суд Харківської області засудив їх до шести років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 19.05.2023 12:21