Фото: "Суспільне"

На Дніпропетровщині попрощалися із дев'ятирічною дівчинкою, яку жорстоко вбили у Німеччині (фото, відео)

У вівторок, 25 червня, на Дніпропетровщині у місті Павлоград поховали дев'ятирічну Валерію Гудзенко, яку на початку червня знайшли вбитою у Німеччині. Сотні людей прийшли попрощатися з дитиною. Вони несли квіти, свічки та м'які іграшки.

Про це пише "Суспільне".

Батько загиблої дівчинки Роман, згадує, що донька завжди хотіла стати лікаркою та допомагати людям.

"Вона була настільки життєрадісна, в усьому. У неї не було поганих днів. Дощ, сніг, це було по кайфу. Я досі в це не вірю... Я розумію, що це так, але не вірю", — сказав він.

За словами чоловіка, донька, яка на початку повномасштабного вторгнення Росії виїхала з рідними в Європу, дуже хотіла повернутися додому. Тож батько вирішив поховати дівчинку в рідній Україні.

Скріншот з відео

Бабуся загиблої дитини розповіла, що не бачила онуку понад два роки. Востаннє розмовляла з дівчинкою по відеозв’язку за день до її зникнення. За її словами, вона змалечку займалася спортом, танцями та обожнювала співати й малювати.

"Вона збиралася додому на канікули, так раділа. Казала: "Я приїду, я приїду". А йду з телефоном по подвір’ю, кажу: "Лєрочка, Лєра, черешня, полуниця стигнуть!" — зазначили жінка.

Фото: "Суспільне"

Класна керівниця загиблої Ольга Зеленська заявила, що у школі дівчинка отримувала лише високі бали.

"Це була настільки світла дитина, у неї була дуже велика кількість друзів. Вона приходила майже перша в школу і не хотіла йти додому... Це настільки боляче, що просто не можна пережити", — сказала вона.

Що відомо про вбивство дитини

Востаннє дитину бачили 3 червня близько 06:50 ранку, коли вона вийшла з дому, щоб сісти на автобус, який прямує до школи. Того дня Валерія так і не з'явилася у школі.

Навчальний заклад розташований за два кілометри від дому, де проживає дитина. Оскільки у школі не звернули увагу на відсутність дитини, мати зрозуміла, що її дочка зникла, лише в другій половині дня. За свідченнями водія шкільного автобуса, Валерія не їхала до школи. Його слова підтвердили камери відеоспостереження.

11 червня правоохоронці виявили тіло дитини у лісі неподалік міста Дебельн у Саксонії. Воно лежало глибоко в підліску. Старший прокурор Хемніца Інгрід Бургхарт зазначила, що після розслідування та розтину не було жодних ознак того, що дівчина стала жертвою сексуального злочину.

Відомо, що сім'я Валерії з Дніпропетровщини. Її мати — українська біженка, яка приїхала до Німеччини 2022 року разом із двома неповнолітніми дітьми.

Зникла Валерія у Німеччині

Фото: Bild

Нагадаємо, 14 червня у Празі затримали та заарештували 36-річного громадянина Молдови. Чоловіка підозрюють у вбивстві дев'ятирічної української дівчинки Валерії у німецькому місті Дебельн. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 25.06.2024 21:35