Фото ілюстративне. Джерело: "Укрінформ"

Вбивство дев'ятирічної українки в Німеччині: у Празі затримали одного з підозрюваних

У Празі затримали та заарештували 36-річного громадянина Молдови. Чоловіка підозрюють у вбивстві дев'ятирічної української дівчинки Валерії у німецькому місті Дебельн. 

Про це пише німецький телеканал ZDF.

"У Празі заарештовано 36-річного чоловіка у справі вбитої Валерії з Дебельна. Йому оголошено про підозру у вбивстві дівчинки", — йдеться у повідомленні.

Вказується, що раніше чоловік перебував у розшуку за національним та європейським ордерами на арешт. Наразі він перебуває під вартою в Чеській Республіці. Найближчим часом його мають перевести до Німеччини. 

Варто зазначити, що у 14 червня ввечері жителі Дебельна будуть вшановувати пам'ять убитої Валерії зі свічками в руках на Обермаркті. У неділю також відбудеться панахида.

Що відомо про вбивство дитини

Востаннє дитину бачили 3 червня близько 06:50 ранку, коли вона вийшла з дому, щоб сісти на автобус, який прямує до школи. Того дня Валерія так і не з'явилася у школі.

Навчальний заклад розташований за два кілометри від дому, де проживає дитина. Оскільки у школі не звернули увагу на відсутність дитини, мати зрозуміла, що її дочка зникла, лише в другій половині дня. За свідченнями водія шкільного автобуса, Валерія не їхала до школи. Його слова підтвердили камери відеоспостереження.

11 червня правоохоронці виявили тіло дитини у лісі неподалік міста Дебельн у Саксонії. Воно лежало глибоко в підліску. Старший прокурор Хемніца Інгрід Бургхарт зазначила, що після розслідування та розтину не було жодних ознак того, що дівчина стала жертвою сексуального злочину.

Відомо, що сім'я Валерії з Дніпропетровщини. Її мати — українська біженка, яка приїхала до Німеччини 2022 року разом із двома неповнолітніми дітьми.

Зникла Валерія у Німеччині

Фото: Bild

Нагадаємо, що 21 квітня в Німеччині двоповерховий автобус зі школярами зазнав аварії. Діти їхали на екскурсію до Великої Британії. Внаслідок надзвичайної ситуації постраждав водій і 27 школярів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 14.06.2024 20:59