Фото: Нацполіція

На Донеччині оголосили про примусову евакуацію дітей з двох населених пунктів

На Донеччині проведуть примусову евакуацію дітей з міст Селидове та Новогродівка. Причина — зростанням рівня небезпеки через війну.

Про це повідомила прес-служба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Відповідне рішення 5 серпня погодили члени Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану на засіданні під головуванням віце-прем’єр-міністра Ірини Верещук.

"Усі одноголосно підтримали проведення обов’язкової евакуації у примусовий спосіб дітей з їхніми батьками або іншими законними представниками з окремих населених пунктів Донецької області. Йдеться про евакуацію із населених пунктів Покровського і Краматорського районів Донецької області до безпечних регіонів. Зокрема з міст Селидове та Новогродівка", — зазначили в Мінреінтеграції.

Безкоштовну евакуацію планують провести протягом 60 діб. Для цього розгорнуто приймальний пункт. Для попереднього запису необхідно зателефонувати на гарячу лінію Донецької ОВА з питань проведення евакуації за номером: 0 800 408 911. Також про бажання евакуюватися можна повідомити на гарячу лінію Мінреінтеграції 1548.

У безпечних регіонах евакуйованих дітей разом із особами, які будуть їх супроводжувати, забезпечать:

  • безкоштовним прихистком;
  • гуманітарною допомогою;
  • психологічною підтримкою.

Нагадаємо, Україна проводить евакуацію своїх громадян на Близькому Сході та вивозить їх з небезпечних районів Лівану.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.08.2024 20:15