Фото: СБУ

На Донеччині затримали агента РФ, який допомагав ворогу прорвати оборону ЗСУ на одному з гарячих напрямків

На Донеччині працівники Служби безпеки України затримали агента Головного управління Генштабу збройних сил РФ, який готував прориви окупантів на найгарячішому напрямку фронту.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

"Зловмисник допомагав агресору прорвати лінію оборони ЗСУ на Покровському напрямку, який залишається найгарячішою зоною бойових дій на східному фронті", — уточнили в СБУ.

За інформацію правоохоронців, за завданням російської спецслужби інформатор розвідував місця базування та переміщення українських військ поблизу передової. Агента РФ особливо цікавили укріпрайони та бойові позиції артилерії ЗСУ, яка тримає під вогневим контролем штурмові групи окупантів.

Щоб виявити "потрібні" локації, фігурант пішки обходив місцевість, де приховано фіксував розташування українських захисників. Ця інформація була потрібна окупантам для підготовки бойових операцій на фронті, з використанням авіаударів, артобстрілів та вилазок ворожих ДРГ.

"Кіберфахівці Служби безпеки завчасно викрили плани агресора і затримали їхнього агента. Також співробітники СБУ провели заходи із убезпечення локацій ЗСУ. У затриманого вилучено мобільний телефон та банківські картки, на які йому надходила грошова "винагорода" від російської спецслужби", — йдеться у повідомленні.

Наразі фігуранту оголосили підозру у державній зраді. Він перебуває під вартою. Зраднику загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, Служба безпеки затримала в Києві 36-річну доньку колишнього мера Полтави. Жінку підозрюють у співпраці з країною-агресоркою під час російських виборів у 2022 та 2023 роках.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 13.06.2024 12:55