Фото: СБУ

У Києві СБУ затримала доньку екс-мера Полтави, яка працювала на "виборчий штаб" партії Путіна

Служба безпеки затримала в Києві 36-річну доньку колишнього мера Полтави. Жінку підозрюють у співпраці з країною-агресоркою під час російських виборів у 2022 та 2023 роках.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

Слідство вставило, що жінка у Санкт-Петербурзі має власне рекламне агентство, яке брало активну участь в PR-кампанії пропутінської партії "Єдина Росія". До того ж напередодні "єдиного дня голосування" жінка розпорядилася залучити сотні рекламних стендів та бордів своєї фірми для поширення прокремлівської агітації.

"Проживаючи в Києві, колаборантка дистанційно управляла рекламним бізнесом в Росії й отримувала від нього мільйонні дивіденди. Так, у період співпраці з "виборчим штабом" партії Кремля, фігурантка отримала прибуток у понад 35 мільйонів російських рублів", — зазначили правоохоронці.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігурантці про підозру у колабораційній діяльності. Зрадниці обрано запобіжний захід — тримання під вартою без визначення розміру застави. Їй загрожує до 12 років тюрми

Крім того, на все майно затриманої накладено арешт на загальну суму понад 270 мільйонів гривень. Серед заблокованих активів — три квартири в Києві, мінівен та частки в статутних капіталах двох українських компаній.

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру посадовцям Державної служби надзвичайних ситуацій. Їм інкримінують закупівлю комп'ютерів за завищеними цінами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 11.06.2024 14:28