Фото: ДБР

ДБР викрило посадовців, які закупили обладнання для надзвичайників за завищеними цінами

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру посадовцям Державної служби надзвичайних ситуацій. Їм інкримінують закупівлю комп'ютерів за завищеними цінами.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, у жовтні 2022 року підрозділом ДСНС було оголошено тендер на 2050 комплектів персональних комп’ютерів на понад 44 мільйони гривень. Закупівлю проводили через аукціон, на який заявку подало лише одне підприємство.

Зазначається, що підозрювані не вивчили ринкову вартість комп’ютерної техніки та оголосили переможцем підприємство, яке продавало комп’ютери на 30% вище ринкової вартості обладнання.

Закупівля за завищеними цінами

Фото: ДБР

"Висновками експертиз підтверджується проведення закупівлі комп’ютерного обладнання за завищеними цінами та спричинення збитків на суму понад 14 мільйонів гривень", — зазначили в ДБР.

Фігурантам повідомлено про підозру у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України), а також проводять перевірку щодо причетності інших осіб до кримінального правопорушення. Зокрема, запроваджено заходи для відшкодування завданих державі збитків. За цей злочин підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до п'яти років.

Нагадаємо, у травні працівники ДБР повідомили про підозру командиру військової частини та його заступнику, а також двом підприємцям. Їм інкримінують махінації з генераторами, які були закуплені для військових. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 11.06.2024 11:43