На французькому Реюньоне через заворушення запроваджено комендантську годину

22 ЛИСТОПАДА 2018 10:23

Франція майже тиждень живе в ритмі народного протесту і стихійних маніфестацій: громадяни, що наділи жовті дорожні жилети, не згодні з політичним і економічним курсом, який проводить влада.

Заворушення охопили і одну і приморських територій країни - острів Реюньон, на якому, щоб уникнути спалахів насильства, було навіть введено комендантську годину, повідомляє Euro News.

Президент Макрон заявляє, що така практика буде застосовуватися там і тоді, де і коли будуть помічені порушення громадського порядку: «Я закликав відповідні міністерства і відомства бути твердими, оскільки заворушення і сцени хаосу не можуть вважатися прийнятними».

Протестуючі теж не збираються проявляти схильність до компромісів і не менш твердо заявляють, що поки їх вимоги, що стосуються в першу чергу зниження податкового тягаря, не будуть виконані, з вулиць вони не підуть. «Жовті жилети» блокують з'їзди до найважливіших транспортних артерій і до НПЗ.

Прихильники «жовтих жилетів» виявилися і в Національній асамблеї - один з депутатів Жан Лассаль прийшов на засідання, одягнувши жовту безрукавку, з цього приводу дебати були перервані.

Як кажуть представники протестуючих, все тільки починається, їх уже встигли підтримати одна з впливових профспілок країни, а в суботу вони мають намір провести маніфестацію в Парижі.

Влада, зі свого боку, вже пояснила, що спроби паралізувати столицю країни будуть жорстко припинятися.

Світ, 22.11.2018 10:23