Фото: Генштаб ЗСУ

На фронті відбулося понад 100 бойових зіткнень: на якому напрямку зараз найгарячіше

Від початку доби, 14 серпня, на фронті російсько-української війни відбулося уже 106 бойових зіткнень. Найважча ситуація залишається на Покровському напрямку. Проте Сили оборони стримують усі ворожі атаки.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Ситуація на фронті

На Покровському напрямку ворог інтенсивно наступає. Тут, впродовж дня, агресор здійснив 37 атак в районах Воздвиженки, Гродівки, Желанного, Зеленого Поля, Водяного, Скучного, Карлівки та Птичого. Сили оборони стримують натиск та відбили уже 25 атак противника, дванадцять боїв ще тривають. 

На Харківському напрямку російські терористи три рази штурмували позиції ЗСУ в районі Вовчанська, на даний час триває бій. Під ударами ворожих КАБів опинились Козача Лопань та Липці.

На Куп’янському напрямку ворог чотири рази атакував позиції українських військових в напрямку Лозової, Петропавлівки та Синьківки. Два наступи відбиті Силами оборони, два боєзіткнення ще триває.

На Лиманському напрямку росіяни атакували в районах Макіївки, Невського та Тернів. Всього з початку доби на цьому напрямку зафіксували уже дев’ять боєзіткнень, досі триває бій в районі Невського. Ситуація тут контрольована.

На Сіверському напрямку противник надалі намагається прорвати оборону ЗСУ, але отримує жорстку відсіч від українських військових. Так, поблизу Білогорівки, Верхньокам’янського, Спірного та Виїмки окупанти 17 разів намагались потіснити українські підрозділи, на даний час чотири з цих боєзіткнень тривають.

На Краматорському напрямку загарбники здійснили чотири штурмових дії поблизу Часового Яру та Андріївки. Два боєзіткнення продовжуються.

На Торецькому напрямку кількість ворожих атак збільшилась до чотирнадцяти. Ворог, за підтримки авіації, атакує біля населених пунктів Нью-Йорк, де ЗСУ відбили три атаки. Поблизу Залізного, Північного та Торецька відбито дев’ять штурмів, ще два боєзіткнення тривають.

На Курахівському напрямку від початку доби загарбник п’ять разів атакував українські підрозділи. Ворог намагався просунутися поблизу Костянтинівки та Красногорівки, на даний час ще триває бій біля Георгіївки.

На Времівському напрямку ЗСУ відбивають дві атаки в бік Водяного. Також ворог здійснив чотири невдалі спроби просунутись до Вугледара та Водяного.

На Оріхівському напрямку в районах Малої Токмачки та Новоданилівки, окупанти три рази безуспішно намагались просунутись вперед, але отримали жорстку відсіч. Також ворог застосовував авіацію по Лобковому.

На Придніпровському напрямку чотири атаки загарбників успіху не мали.

Втрати РФ

Загальні бойові втрати противника з 24 лютого 2022 року по 14 серпня 2024 року орієнтовно склали:

  • особового складу — близько 594 400 (+1 240);
  • танків — 8 476 (+21);
  • бойових броньованих машин — 16 402 (+17);
  • артилерійських систем — 16 821 (+57);
  • реактивних систем залпового вогню — 1 151 (+5);
  • засобів протиповітряної оборони — 921 (+1);
  • літаків — 366 (+0);
  • гелікоптерів — 328 (+0);
  • безпілотників оперативно-тактичного рівня — 13 548 (+57);
  • крилатих ракет — 2 426 (+0);
  • кораблів / катерів — 28 (+0);
  • підводних човнів — 1 (+0);
  • автомобільної техніки й автоцистерн — 22 710 (+61);
  • спеціальної техніки — 2 813 (+7).

Нагадаємо, як заявила міністерка з питань реінтеграції окупованих територій Ірина Верещук, на Донеччині ворог використовує місцеве населення для диверсій. Рашисти перевдягаються у цивільний одяг, підходять до українських військових та розстрілюють їх.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.08.2024 16:47