Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

На Харківщині деякі підрозділи армії РФ відмовляються виконувати бойові завдання

У Харківській області через загибель російських командирів деякі ворожі підрозділи відмовляються виконувати бойові завдання.

Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця", підполковник Назар Волошин в ефірі "Еспресо".

"Спостерігаються чисельні випадки відмови ворожого особового складу, зокрема зі штурмового загону 153-го танкового полку 47-ї танкової дивізії збройних сил РФ, виконувати поставлені завдання. Через те, що вони втратили у командному складі кілька осіб, росіяни відмовляються виконувати бойові завдання. Це відбувається на рівні конкретних підрозділів та індивідуальних відмов. Тому там у них не все так добре", — розповів Волошин. 

Речник ОСУВ "Хортиця" додав, що за минулу добу на Харківщині відбулося шість бойових зіткнень. Зокрема, бої точилися біля Вовчанська та Липців.

"На Вовчанському напрямку українські захисники вибивають малі тактичні групи противника, представлені 153-м танковим полком 47-ї танкової дивізії. Вони наступали в житловій забудові міста Вовчанськ, але були зупинені там і відкинуті. ЗСУ відбили чотири з п'яти ворожих штурмів противника. Також тривали бойові зіткнення на північ від Харкова, у районах населених пунктів Лук'янці та Глибоке", — наголосив речник.

Волошин зазначив, що цієї доби Силами оборони на Харківському напрямку було знищено майже 120 окупантів, кілька одиниць озброєння та військової техніки.

Нагадаємо, за даними аналітиків американського Інституту вивчення війни, російська армія продовжує "повзучий наступ" на території України, зокрема, на Торецькому напрямку. Це підтверджує стратегію Кремля війни на виснаження.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.06.2024 19:59