На Харківщині судитимуть податківця, який вимагав 10 тис. доларів хабара

30 ГРУДНЯ 2021 08:52

Слідчі Теруправління ДБР Полтави завершили розслідування стосовно головного ревізора-інспектора податкової служби у Харківській області, який за хабар пообіцяв харків’янину забезпечити перемогу в аукціоні з продажу нежитлового приміщення. Податківець, який був одним із організаторів аукціону, вимагав 10 тис. доларів США.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на ДБР.

У травні 2021 року одноповерхову нежитлову будівлю площею понад 430 кв. м виставили на аукціон через податкові борги колишніх власників.

Податківець, який був одним із організаторів аукціону, почав вимагати у потенційного покупця 10 тис. доларів США. За ці гроші посадовець обіцяв зареєструвати громадянина на торгах та забезпечити перемогу. В іншому випадку погрожував взагалі скасувати цільовий аукціон.

«Головний ревізор-інспектор обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди службовою особою, поєднаному з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України). Обвинувальний акт направлено до суду. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна», - йдеться в повідомленні.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: Київ увійшов у топ-100 розумних міст світу

Події, 30.12.2021 08:52