Фото: ДСНС

На Харківщині тракторист підірвався на вибухівці

У середу, 23 жовтня, у Харківській області тракторист наїхав на вибухонебезпечний пристрій, який здетонував. На щастя, чоловік залишився живий.

Про це повідомила прес-служба Головного управління ДСНС України у Харківській області.

Відомо, що інцидент трапився у полі поблизу села Велика Комишуваха Барвінківської громади Ізюмського району. Внаслідок детонації невідомого вибухового пристрою стався підрив трактора. Постраждав 54-річний тракторист, пошкоджена техніка. Чоловіка госпіталізували до лікувального закладу.

У ДСНС звернулися до харків’ян з проханням бути уважними та обережними.

"Не чіпайте будь-які підозрілі та незнайомі предмети. Не відвідуйте ліси, лісосмуги, поля та інші відкриті простори, особливо ті, де точилися бої, або які перебували під ворожою окупацією", — наголосили рятувальники.

Скільки українців постраждали через російські міни від початку війни

За даними Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки, станом на 1 жовтня 2024 року від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну через ворожі міни та вибухонебезпечні предмети постраждала 1 041 особа, з яких діти — 99, дорослі — 942.

Від вибухонебезпечних предметів найбільше постраждали представники таких професій:

  • фермери — 191 особа;
  • безробітні — 163 особи (з них пенсіонери — 73 особи);
  • працівники критичної інфраструктури — 110 осіб;
  • водії — 78 осіб;
  • учні — 86 осіб.

Варто зазначити, що правоохоронні органи України відкривають кримінальні провадження щодо порушення Росією правил та звичаїв ведення війни за фактом кожного підриву серед українського цивільного населення на російських мінах.

Нагадаємо, раніше у Київській області під час робіт тракторист наїхав на вибухонебезпечний пристрій, який здетонував. На щастя, чоловік залишився живий.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.10.2024 19:40