Фото: СБУ

На Харківщині затримали брата й сестру, які планували підірвати залізничні ешелони ЗСУ

Служба безпеки України затримала сім'ю зрадників, яка планувала підірвати залізничні ешелони Збройних сил України на Харківщині. Найбільше ворожих агентів цікавили залізничні мости, шляхопроводи й автотунелі під коліями.

Як повідомляє прес-служба СБУ, агентурна група воєнної розвідки Росії займалася розвідкою маршрутів руху військових ешелонів ЗСУ на Лиманському напрямку. Також зловмисники встановлювали координати релейних шаф і трансформаторних підстанцій "Укрзалізниці".

Як зазначають у відомстві, отримані відомості агенти мали передати своєму російському куратору у вигляді геолокацій критичної інфраструктури на Google-картах. Таким чином окупанти сподівалися зірвати безперебійне постачання зброї та боєприпасів на передову східного фронту для українського війська.

У відомстві запевняють, що окупанти завербували ворожих агентів ще торік. Потрапили вони у поле зору кадрового співробітника Головного управління Генштабу Збройних сил Росії через антиукраїнські дописи у прокремлівських Telegram-каналах.

Затримані ворожі агенти

Фото: СБУ

В СБУ зазначають, що завдяки злагодженій роботі змогли завадити реалізації ворожих планів. Зловмисників було викрито ще на початковому етапі їх розвідувальної діяльності. За даними слідства, затриманими виявились брат і сестра, які разом працювали у комунальному закладі Ізюмського району.

Зазначається, що під час обшуків у помешканні затриманих вилучено мобільні телефони, якими вони користувались для комунікації з російським ГРУ. За цей злочин їм загрожує довічне позбавлення волі.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб).

Нагадаємо, раніше СБУ затримала працівницю дитячого садка, яка наводила ракети на ХарківЗа даними слідства, вона у вільний від роботи час вона допомагала рашистам поцілити у пункти базування Сил оборони в обласному центрі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.04.2024 12:31