Фото: СБУ

Наводила ракети на Харків: СБУ затримала працівницю дитячого садка

Кіберфахівці Служби безпеки затримали зрадницю, яка коригувала ракетні удари по Харкову. Жінка працювала на ворога ще з осені 2023 року.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

За даними слідства, зрадницею виявилася працівниця місцевого дитячого садка, яка у вільний від роботи час вона допомагала рашистам поцілити у пункти базування Сил оборони в обласному центрі.

"Для наведення ворожого вогню фігурантка отримувала від окупантів геолокації потенційних цілей, а потім проводила там дорозвідку. Перебуваючи поблизу об’єкта, вона приховано спостерігала за ним, щоб встановити там орієнтовну кількість особового складу та військової техніки", — нагосили у СБУ.

Зазначається, що отримані відомості агентка месенджером передавала своєму російському куратору у вигляді текстових повідомлень із позначенням координат на Google-картах.

Своєю чергою окупанти на підставі агентурного "звіту" отували повітряні атаки на місто із застосуванням ракетного озброєння та дронів-камікадзе типу Shahed.

"Завдяки оперативному реагуванню СБУ ворожу поплічницю було викрито ще на початковому етапі її розвідувальної активності, а потім поетапно задокументовано. Також у цей час було проведено комплексні заходи для убезпечення пунктів базування оборонців Харкова. У подальшому співробітники СБУ затримали зловмисницю у власному помешканні", — йдеться у повідомленні.

Під час обшуків у помешканні зрадниці правоохоронці вилучили її телефон, на якому було виявлено листування із рашистами.

СБУ затримала працівницю дитсадка

СБУ затримала працівницю дитсадка

СБУ затримала працівницю дитсадка

Фото: СБУ

Також у ході слідства встановлено, що жінка була завербована рашистами ще восени 2023 року. У поле зору окупантів вона потрапила через свого знайомого з міста Куп’янськ, який під час захоплення райцентру втік до РФ та приєднався до ворожих військ.

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили фігурантці підозру у державній зраді. Наразі зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у Дніпропетровській області затримали киянку, яка бувши адміністраторкою Telegram-каналу привласнила майже мільйон гривень благодійних внесків для Збройних сил України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 01.04.2024 11:40