Фото: Дніпропетровська обласна прокуратура

Адміністраторка Telegram-каналу присвоїла майже 1 млн грн благодійних внесків для ЗСУ

У Дніпропетровській області затримали киянку, яка бувши адміністраторкою Telegram-каналу привласнила майже мільйон гривень благодійних внесків для Збройних сил України.

Про це повідомила прес-служба Офісу генерального прокурора.

Слідство встановило, що адміністраторка відомого Telegram-каналу міста Нікополя неодноразово організовувала збір коштів нібито на допомогу українським військовим. Водночас для перерахування грошей на військове спорядження, автомобілі, квадрокоптери псевдоволонтерка вказувала реквізити своїх банківських карток.

Всі кошти, які українці переказували на потреби ЗСУ жінка витрачала на власні потреби. У такий спосіб за пів року жінка отримала від громадян майже мільйон гривень.

"У ході обшуків за місцем мешкання жінки правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, мобільний телефон, грошові кошти... За процесуального керівництва Нікопольської окружної прокуратури повідомлено про підозру мешканці міста Києва у незаконному використанні благодійних пожертв під час воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 КК України)", — йдеться у повідомленні.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше співробітники Служби безпеки України спільно з Національним антикорупційним бюро викрили на корупції двох депутатів Сумської облради. Йдеться про пропонування ними хабаря керівництву військової адміністрації обласного центру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 27.03.2024 16:41