Фото: прес-служба СБУ

Двох депутатів Сумської облради затримали на "гарячому" під час пропонування хабаря

Співробітники Служби безпеки України спільно з Національним антикорупційним бюро викрили на корупції двох депутатів Сумської облради. Йдеться про пропонування ними хабаря керівництву військової адміністрації обласного центру.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Так, за даними слідства, за 100 тисяч американських доларів фігуранти хотіли "пролобіювати" об’єднання декількох місцевих медзакладів в одну лікарню і погодити кандидатуру її очільника.

"У такий спосіб фігуранти планували встановити "контроль" за розподілом бюджетного фінансування новоствореної медустанови. Крім того, після реорганізації вони пропонували керівництву міста регулярні "відсотки" від обсягу держфінансування для нової лікарні", — інформують правоохоронці.

СБУ

Фото: Служба безпеки України

Обох депутатів облради затримали "на гарячому" під час передачі ними першої частини неправомірної вигоди у розмірі 50 тисяч доларів.

гроші

Фото: Служба безпеки України

Наразі вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру за ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Нагадаємо, днями у Києві викрили підприємця та колишнього директора одного з державних підприємств Міністерства оборони на корупційній схемі. Їх затримали під час отримання хабаря у розмірі 600 тисяч доларів.

Відомо також, що наприкінці січня у Києві за підозрою в хабарництві затримали посадовця Київської міської державної адміністрації та його спільника. За інформацією правоохоронців, вони вимагали гроші від підприємця в обмін на його участь у державній програмі підтримки бізнесу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 27.03.2024 01:43