Затримання таксиста-шпигуна на Херсонщині. Джерело: Сили оборони Півдня України

На Херсонщині затримали таксиста, який був агентом воєнної розвідки Росії (фото)

На Херсонщині затримала агента воєнної розвідки Росії. Місцевий мешканець під виглядом таксиста шпигував за цивільними та військовими об’єктами в області. Він відстежував локації найбільшого зосередження особового складу та бойової техніки Збройних сил України, а також розташування фортифікаційних споруд.

Про це повідомили Сили оборони Півдня України.

"Затримали агента Російської Федерації, який наводив російські дрони на локації Сил оборони та керівництво Херсонської обласної військової адміністрації", — йдеться в повідомленні.

Українські військові додали, що для збору розвідувальних даних російський агент видавав себе за водія таксі та їздив містом у власному авто, в якому встановив прихований відеореєстратор. Окрім того, він намагався отримувати "потрібні" відомості, заводячи довірливі розмови зі своїми пасажирами.

Працівники Служби безпеки України завчасно викрили плани агресора та зірвали їх виконання.

"Одночасно провели комплексні заходи для убезпечення українських військових і посадовців прифронтової обласної військової адміністрації", — підсумували в Силах оборони Півдня України.

Нагадаємо, що декілька днів тому Служба безпеки України запобігла замаху на начальника Херсонської обласної військової адміністрації Олександра Прокудіна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.04.2024 13:08