Фото: Telegram-канал Олександра Прокудіна

СБУ запобігла замаху на очільника Херсонської ОВА Прокудіна: деталі спецоперації

Декілька днів тому Служба безпеки України запобігла замаху на начальника Херсонської обласної військової адміністрації Олександра Прокудіна. 

Про це повідомив голова СБУ Василь Малюк під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад.

За його словами, місцевий мешканець разом із ворожими спецслужбами організував замах на Прокудіна. Його було затримано 10 квітня.

Очільник СБУ зазначив, що з глибини 12 кілометрів був запущений новий зразок ворожого FPV-дрона. Сам фігурант на місці здійснював візуальне спостереження і коригував вогонь по автівці очільника ОВА.

"Все це вдалося задокументувати. Він затриманий на стадії завершеного замаху. Ворожий дрон, завдяки нашим РЕБам, посаджений своєчасно", — зазначив голова СБУ.

Малюк додав, що відомство також постійно протидіє проникненню ворога на об'єкти критичної інфраструктури та локації підприємств оборонно-промислового комплексу.

"Серед крайніх реалізацій затриманий агент ФСБ у Дніпрі, який знімав на телефон ТЕС і готував відповідні удари. Разом з колегами з внутрішньої безпеки Нацполіції затримали колишнього міліціонера на Запоріжжі, який працював дуже тісно по об'єктах ОПК. Затримано декількох співробітників "Укрзалізниці" які надавали інформацію ворогу, щодо логістичних переміщень зброї і засобів ураження. За минулий рік виявлено та задокументовано 47 агентурних мереж. Всі ці негідники затримані", — резюмував посадовець.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що від початку великої війни в Україні на його життя було скоєно понад п'ять замахів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.04.2024 07:38