Фото: ДСНС

На Київщині блискавка вдарила в житловий будинок, спалахнула пожежа (фото)

У селі Морозівка Броварського району на Київщині блискавка вдарила у житловий будинок. Внаслідок цього спалахнула пожежа.

Про це повідомили у прес-службі ДСНС у Київській області. Про постраждалих не повідомляється.

"Пожежу оперативно ліквідовано підрозділами ДСНС на площі 180 метрів квадратних. На місці події задіяно три одиниці техніки та десять чоловік особового складу", — йдеться в повідомленні.

Рятувальники зазначають, що у селі Сухолуччя Вишгородського району блискавка вранці призвела до займання господарської будівлі.

Нагадаємо, на початку липня у Карпатах на горі Говерла через удар блискавки загинули двоє людей. Серед них дитина. Жінка, яка була разом із ними, перебувала у шоковому стані.

Раніше ми писали, що більшість людей, яких уразила блискавка, вмирають миттєво через зупинку серця. Медики пояснюють це високою електричною напругою, яка порушує природний ритм серцевого м'яза. Крім цього, у людей, уражених блискавкою, можуть бути розірвані барабанні перетинки через вхідну хвилю тиску, а також паралізована дихальна система. Нерідко люди отримують опіки через загоряння одягу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 07.08.2023 14:35