Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

На Київщині негода залишила без світла тисячі осель

У Київській області без електропостачання залишилися близько восьми тисяч осель. Через несприятливі погодні умови енергетики працюють у посиленому складі.

Про це ДТЕК Київські регіональні електромережі повідомили у Facebook. Зазначається, що сьогодні в області продовжує йти дощ з поривами вітру до 20 м/с.

"Через негоду наразі фіксуються відключення вісім ліній 10 кВ у Бучанському, Бориспільському, Вишгородському, Броварському та Білоцерківському районах. Там без світла близько вісім тисяч домівок", — йдеться у повідомленні.

У ДТЕК закликали громадян не нехтувати правилами безпеки й не наближатися до ліній електропередачі в разі їх обриву та запевнили, що готові до ліквідації аварій, які можуть виникнути впродовж доби.

Нагадаємо, 12 листопада у Києві внаслідок негоди підтопленні деякі райони. Впродовж дня попереджають про погіршення погодних умов. Зазначається, що у Києві спостерігаються місцями значний дощ та пориви вітру. 

За даними Укргідрометцентру, погода у листопаді 2023-го буде теплішою, ніж у попередні роки, а опади — помірними. Середня місячна температура передбачається +2...+7°C, а місячна кількість опадів очікується 34-65 мм, в горах Криму та місцями в Карпатах до 100 мм, що також відповідає нормі. Проте у північно-східних областях — 28-32 мм, що дещо менше за норму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.11.2023 13:59