Фото: Telegram-канал Андрія Нєбитова

На Київщині виявили тіла ще трьох вбитих окупантами мирних жителів (фото)

На Київщині 2 березня виявили тіла ще трьох вбитих окупантами мирних жителів. Ексгумацію загиблих провели в Бородянці.

Про це повідомив начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

Він розповів, що у березні 2022 року, під час ворожої окупації, місцевий житель натрапив на тіла двох застрелених російськими солдатами людей та обгорілі рештки третього. Чоловік поховав загиблих на місцевому цвинтарі. Нині повернувся з-за кордону і повідомив до поліції про захоронення. 

"Коли вже росіяни зробили такий режим, що неможливо було пересуватися по місту, він виїхав на більш безпечну територію і тільки зараз повернувся та повідомив Національну поліцію про те, що під час окупації зробив таке поховання", — пояснив Нєбитов.

Начальник поліції Київської області зазначив, що один із вбитих чоловіків — 50-річний місцевий мешканець. Рашисти розстріляли його в автівці, після чого вона згоріла. Особи двох інших загиблих поки не встановлені. Їх, ймовірно, застрелили в голову.

В одного чоловіка знайшли в кишені олівець, в іншого — гребінець та інші речі. За ними правоохоронці сподіваються встановити особи загиблих. Тіла ексгумували та відправлять на експертизи.

"Загалом на Київщині після деокупації вже виявили 1373 тіла мирних жителів. 197 загиблих ще неідентифіковані. 278 осіб вважається зниклими безвісти", — повідомив Нєбитов.

Нагадаємо, раніше стали відомі імена 10 російських військових, які катували людей у Бучі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.03.2023 16:25