Фото: life.ko.net.ua

На кордоні з Румунією зменшаться черги: з 1 червня запускається пілотний проект

З 1 червня на кордоні з Румунією запрацює пілотний проект. Він сприятиме зменшенню черг перед пунктами пропуску.

Про це повідомляє Державна митна служба України.

Цей проект передбачає тестування Системи попереднього повідомлення про виникнення надзвичайних ситуацій. Так, представники Державної митної служби України та Митної адміністрації Румунії погодили запровадження Системи на українсько-румунському кордоні на період трьох місяців. 

"Тестування Системи попереднього повідомлення передбачатиме визначення оптимальної кількості транспортних засобів, які приймаються прикордонними органами кожної зі сторін за період однієї зміни в автомобільних пунктах пропуску, узгодження порядку взаємодії під час виникнення надзвичайних ситуацій в пунктах пропуску, а також забезпечення ритмічності пропускних операцій на кордоні", — йдеться у повідомленні.

Пілотний проєкт буде реалізований у пунктах пропуску:

  • "Орлівка — Ісакча";
  • "Порубне — Сірет";
  • "Красноїльськ — Вікову де Сус";
  • "Дякове —Халмеу".

У митній службі нагадали, що подібні проекти вже реалізуються на ділянках кордону з іншими країнами-сусідами — членами ЄС і отримали високу оцінку від контрольних служб України та суміжних держав.

Нагадаємо,  директор ДБР Олексій Сухачов заявив, що кожного місяця оборудки на митниці вимивають з державного бюджету до десяти мільярдів гривень. Державне бюро розслідувань спільно зі Службою безпеки України продовжують масштабні заходи протидії зловживанням на митниці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.06.2023 13:26