Фото: Insagram-профіль Кирила Тарана

На львівського волонтера, якого затримали працівники ТЦК, відкрили кримінальну справу

Проти львівського волонтера Кирила Тарана, якого кілька днів тому працівники територіального центру комплектування та соціальної підтримки силою затримали посеред вулиці, відкрили кримінальне провадження.

Про це повідомив Львівський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

У ТЦК наголосили, що 17 березня Тарану у присутності адвокатів було вручено повістку для проходження військово-лікарської комісії. Проте волонтер її проігнорував.

"Пан Таран не зʼявився 20 березня за повісткою на проходження військово-лікарської комісії.  Поважних причин для своєї неявки він не повідомив... Відкрито справу за 336 статею Кримінального кодексу України "Ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб з-поміж резервістів в особливий період". Карається позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років", — йдеться у повідомленні.

Що відомо про затримання Кирила Тарана

Про викрадення Кирила Тарана повідомила його дружина Віолетта 16 березня. За її словами, представники ТЦК схопили Кирила посеред вулиці та силоміць заштовхали до мінібуса. Повістки при цьому не вручали.

Згодом чоловіка привезли до Шевченківського районного ТЦК Львова. Він відмовився проходити військово-лікарську комісію через проблеми зі здоров’ям і відсутність при собі медичних документів, які б це підтвердили. Дружина Кирила каже, що до ранку вже підготували наказ про її чоловіка та його одразу відправили до військової частини на полігон у Рівне.

Нагадаємо, на інцидент відреагував уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець. Він наголосив, що силові затримання призовників, побиття, погрози, залякування — це неприпустимо, так не має бути в демократичному суспільстві.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 21.03.2024 14:51