Фото :ДСНС України

На Миколаївщині горять і детонують заміновані поля (фото)

У Миколаївській області, яку майже щодня обстрілюють окупанти, горять заміновані поля. Причиною є спека, необережне поводження з вогнем, навмисні підпали та замінованість території.

Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Рятувальники намагаються приборкати вогонь, що вирує на полях Миколаївщини, але це дуже складно зробити, адже ситуацію ускладнює замінованість території, детонують боєприпаси. 

"Відбувається детонація, хвилююся за особовий склад. Ми виїжджаємо, ми люди, ми самі можемо підірватися на цих снарядах. Тому вогонь ми приймаємо на себе, захищаючи поля з пшеницею, льоном, соняшником", — розповідає керівниця загону Галицинівської місцевої пожежної охорони Ірина Грачова.

Проте інколи пожежі набувають таких масштабів, що рятувальники не в змозі все загасити, тому просять допомоги у фермерів.

"Сильні пожежі у нас — майже 42 га. Люди дзвонять, просять про допомогу, тому що вогонь розповсюджується до будинків, на села. Жителі, які мають трактори, обкошують села свої, поля, щоб зупинити вогонь",  сказано у повідомлені.

Загалом тільки на Миколаївщині від початку року на відкритій території виникло понад 700 пожеж, і часто причинами стають наслідки дій людини.

"Закликаємо всіх бути свідомими та обережними. Пам'ятайте про небезпеку на деокупованих територіях, не провокуйте пожежі в екосистемах. Їх важко гасити та є загроза для вогнеборців, які ліквідовують пожежі", — додають у службі.

Нагадаємо, у Київській області 20 липня увечері трапилася пожежа у жіночому монастирі у селі Кислівка Білоцерківського району. Загоряння сталося на площі 500 квадратних метрів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.07.2023 16:39