Фото: Національна поліція України

На Одещині п'яний працівник СТО на викраденому Mercedes на смерть збив пішохода і втік

У місті Білгород-Дністровський Одеської області судитимуть 26-річного чоловіка, який п'яним сів за кермо чужого авто та на смерть збив пішохода. Обвинуваченому загрожує до 12 років в'язниці.

Як повідомляє прес-служба Національної поліції України, аварія трапилася наприкінці квітня цього року. Містяни виявили збитого чоловіка на вулиці Переможненській у місті Білгород-Дністровський.

За даними слідства, 61-річного містянина на великій швидкості збив водій легкового автомобіля Mercedes, коли той перетинав дорогу. Постраждалого госпіталізували до міської лікарні, де, на жаль, від отриманих травм він помер.

Винуватця ДТП правоохоронці оперативно розшукали. Чоловік, тікаючи з місця автопригоди, не впорався з керуванням, протаранив огорожу приватного домоволодіння, покинув пошкоджену автівку і продовжив рухатись пішки. Його затримали трохи далі на тій самій вулиці. Поліцейські перевірили чоловіка на стан алкогольного сп'яніння та виявили, що вміст алкоголю в його крові перевищував допустиму норму у понад вісім разів.

"Молодик, працюючи слюсарем на станції технічного обслуговування, без дозволу власника взяв покататися іномарку, яка перебувала на обслуговуванні в автомайстерні", — наголосили у поліції.

Зазначається, що суд обрав обвинуваченому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Наразі було проведено низку судових експертиз. Так, в момент аварії чоловік рухався на легковику зі швидкістю 124 кілометри на годину, а власнику автівки завдав матеріальної шкоди на загальну суму понад 85 тисяч гривень.

Правоохоронці висунули фігуранту обвинувачення у незаконному заволодінні транспортним засобом, яке завдало великої матеріальної шкоди (ч. 3 ст. 289 Кримінального кодексу України). Також у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, якщо воно спричинило смерть потерпілого (ч. 3 ст. 286-1 ККУ) та у свідомому залишенні без допомоги особи, яка перебуває у небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження, якщо той, хто залишив без допомоги, сам поставив потерпілого в небезпечний для життя стан (ч. 1 ст. 135 ККУ).

За скоєний злочин чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років. Наразі слідство завершено. Обвинувальний акт направлено до суду.

Нагадаємо, 10 червня у Київській області правоохоронці затримали п'яну водійку, яка збила двох дітей та втекла з місця аварії. Вміст алкоголю в крові підозрюваної перевищував норму у 10 разів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 03.07.2024 12:59