Фото: Національна поліція України

На Одещині затримали зловмисника, який "кидав" волонтерів на авто для ЗСУ

Національна поліція оголосила підозру мешканцю Одеської області, який займався шахрайством. Зловмисник розміщував в Інтернеті оголошення щодо продажу автомобілів, проте, коли отримував передплату, не виконував взятих на себе обов’язків.

Про це повідомляє Національна поліція України.   

Вказується, що для здійснення своїх протизаконних схем, чоловік використовував фейкові облікові записи, публікуючи в соцмережах оголошення щодо продажу автомобілів. Переважно чоловік пропонував пікапи, які найчастіше наразі потрібні військовим. Зацікавлених осіб, шахрай переконував, що домовленість про продаж уже має з іншим покупцем, проте за умови передплати, обіцяв "притримати" авто. У результаті здійснених шахрайських схем, чоловік обдурив волонтерів і військових приблизно на 100 тисяч гривень.

Зловмиснику оголосили підозру за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

скрін обʼяви

Нагадаємо, на Черкащині затримали викрадача рідкісних ретро-автомобілів. За даними слідства, у лютому 2022 року мешканка Умані повідомила поліцію про незаконне заволодіння її ретро-автомобілями. Йдеться про раритетні Mercedes-Benz 170 V та Mercedes-Benz 540 К, 1938 року випуску, та ГАЗ 21, 1965 року випуску. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 27.02.2023 16:09