Фото: Генштаб ЗСУ

На одному із напрямків ситуація досить напружена: у Генштабі розповіли, де штурмують рашисти

Протягом доби на фронті відбулося 73 бойових зіткнення. Загарбники нарощують темпи атак на Покровському напрямку. Тут ситуація досить напружена. Також окупанти не полишають спроб протиснути оборону українських військових на Сіверському та Курахівському відтинках.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Ситуація на фронті

На Куп’янському напрямку кількість бойових зіткнень зросла до чотирьох. Дві атаки наші воїни успішно відбили, ще дві тривають поблизу Дружелюбівки. Тут російські окупанти теж активно застосовують керовані авіаційні бомби.

На Сіверському напрямку кількість бойових зіткнень зросла до 10. Одну атаку ЗСУ відбили, дев’ять — ще тривають. Ситуація тут контрольована. 

На Краматорському напрямку російські війська атакували українські підрозділи за підтримки авіації. Чотири штурмові дії загарбників ЗСУ відбили.

На Покровському напрямку з початку доби нараховується уже 23 бойових зіткнення. Ворог намагається протиснути українську оборону за підтримки авіації. Наші військові відбили 14 атак, дев’ять боїв ще тривають.

На Курахівському напрямку загальна кількість атак зросла до 19. Сили оборони України успішно відбили 13 штурмових дій російських загарбників. Ще шість боїв тривають поблизу Красногорівки, Костянтинівки та Водяного. Тут ворог активно застосовує авіацію.

На Времівському напрямку українські воїни відбили чотири атаки російських окупантів. 

На Придніпровському напрямку, в районі Кринок, з початку доби відбулося три бойові зіткнення. Тут ворог застосовував авіацію.

На інших напрямках фронту ситуація без особливих змін.

Атаки росіян

Російські окупанти продовжують тероризувати Харківщину авіаударами зі своєї території. Зокрема, з району Бєлгорода РФ агресор завдав удару однією авіабомбою по Харкову та Великих Проходах. Також три КАБи ворог скинув по Руській Лозовій, ще по одному КАБу — у П’ятихатку та Чайківку. 

Нагадаємо, за даними ISWвійська країни-агресорки перекидають свої резерви на Харківський напрямок та намагаються створити "буферну зону". Такі дії рашистів свідчать про підготовку до другого наступу на даному відтинку фронту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.06.2024 22:13