На півдні України викрито лабораторію та вилучено наркотики і вибухівку – ДПСУ

11 СЕРПНЯ 2017 12:58

На півдні України правоохоронці затримали представників  організованого злочинного угрупування, які займались виготовленням синтетичних наркотиків, вирощуванням нарковмісних рослин елітних сортів, їх обробкою та реалізацією в м. Одеса, інформує TrueUA.

«Значну кількість наркотиків, боєприпасів та вибухових речовин вилучено в південних регіонах України офіцерами оперативних підрозділів Державної прикордонної служби України спільно з представниками Національної поліції України під процесуальним керівництвом прокуратури Одеської області», – йдеться у повідомлені.

Зазначається, що оперативно-слідчі заходи, що одночасно проводились днями на Одещині та Миколаївщині стали заключною фазою припинення злочинної діяльності протиправних елементів, які займались виготовленням синтетичних наркотиків, вирощуванням нарковмісних рослин елітних сортів, їх обробкою та реалізацією в м. Одеса.

Під час обшуку за адресами проживання учасників злочинної групи та причетного до них кола осіб вилучено майже 90 кг наркотичних речовин рослинного походження, 55 г порошку амфетаміну та майже 8 л прекурсорів для його виготовлення.

Також було виявлено лабораторію з виготовлення амфетаміну, вилучено обладнання для обробки, фасування, вживання наркотиків.

Загалом вилучена партія наркотиків складає близько 40 тисяч доз. В курортний сезон в Одесі наркоділки від їх реалізації могли б отримати прибуток в понад 6 млн. грн.

Правоохоронці з’ясували, що злочинці займались не тільки наркотиками. Кількість і різноманітність виявленої зброї та вибухівки дає підстави дослідити їх на можливу причетність до вчинення інших видів тяжких злочинів. Під час обшуків вилучено тротилові шашки, пластид, 12 бойових гранат із запалами (Ф-1 та РГД-5), значна кількість боєприпасів різних калібрів до бойової зброї (АК-74, СВД, ПКМ, ПМ). 

Відео, 11.08.2017 12:58