Фото: "Суспільне"

На Полтавщині попрощалися з шістьма офіцерами, які загинули в авіакатастрофі на Донеччині (фото)

У п'ятницю, 1 вересня у Храмі Різдва Пресвятої Богородиці, що в селі Горбанівка під Полтавою, попрощалися із екіпажами двох гелікоптерів Мі-8, які 29 серпня розбилися під Краматорськом Донецької області. Панахиду за полеглими захисниками розпочали близько 10:00.

Про це повідомило "Суспільне".

Відспівували Івана Ярового, Юрія Анісімова, Валентина Воробця, Євгена Кисіля, Віктора Опанасюка та Владислава Римара. 

Фото: рідні біля домовин загиблих пілотів та бортових техніків. Джерело: "Суспільне Полтава"

Раніше повідомлялося, що прощатися із військовими планували у Полтаві, біля Свято-Успенського собору ПЦУ, де традиційно проходять відспівування загиблих захисників. Але з міркувань безпеки місце і час панахиди в останній момент змінили. Тому на траурному заході були присутні переважно рідні та знайомі бійців.

Що відомо про загиблих під час падіння "Мі-8"

У вівторок, 29 серпня, на Донеччині загинули шестеро пілотів із 18-ї окремої бригади армійської авіації імені Ігоря Сікорського. Сталося це на Бахмутському напрямку під час виконання бойового завдання. 

Серед шести загиблих ― житель Полтавської області Юрій Анісімов. Воїн був старшим бортовим техніком, мав звання капітан. Чоловік був родом із села Хрещате, проживав у Полтаві. Йому було 37 років.

Також загинув льотчик-штурман вертольота Валентин Воробець. Він народився у 2000 році, був старшим лейтенантом.

Таке ж звання мав Іван Яровий. Він теж народився у 2000 році. Загиблий був штурманом ланки.

Іще два воїни були капітанами ― це бортовий технік Євген Кисіль, який народився у 1988 році, та командир ланки Владислав Римар, 1995 року народження.

Найстарший загиблий ― Віктор Опанасюк. Народився він у 1967 році. Військовий був полковником та командиром вертольота.

Нагадаємо, на Житомирщині 25 серпня під час виконання бойового завдання у небі зіткнулись екіпажі двох навчально-бойових літаків L-39. Уламки впали поруч з людськими будівлями. У Державному бюро розслідувань з'ясовують обставини трагічної авіатрощі літаків L-39 під час бойових польотів. ДБР проведе ретельну перевірку для встановлення причин трагедії. Зокрема, особлива увага буде приділена вивченню технічного стану літаків, дотриманню правил підготовки до польотів. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.09.2023 15:29