Фото: ДБР

На Житомирщині під час бойового завдання зіткнулися два літаки: загинули троє пілотів, серед них відомий льотчик "Джус"

У Державному бюро розслідувань з'ясовують обставини трагічної авіатрощі літаків L-39 під час бойових польотів. Трагедія трапилася на Житомирщині.

Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань. Інцидент стався 25 серпня цього року.

"Під час виконання бойового завдання у небі поблизу Житомира зіткнулися два навчально-бойові літаки L-39. Загинули три пілоти Повітряних сил Збройних сил України", — йдеться у повідомленні.

ДБР проведе ретельну перевірку для встановлення причин трагедії. Зокрема, особлива увага буде приділена вивченню технічного стану літаків, дотриманню правил підготовки до польотів. 

"Попередня кваліфікація правопорушення: порушення правил польотів або підготовки до них (ст. 416 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років", — повідомляють у ДБР.

За повідомленнями ЗМІ, у авіатрощі загинув відомий український пілот Андрій Пільщиков з позивним "Джус". Він служив пілотом винищувача МіГ-29. З початком широкомасштабного російського вторгнення брав участь у повітряній обороні Києва.

Пілот "Джус" загинув на Житомирщині

Андрій Пільщиков. Фото: ТСН

Нагадаємо, наприкінці травня в Харківській області внаслідок детонації вибухонебезпечного предмета загинули двоє курсантів Національного університету цивільного захисту. Начальнику однієї з кафедр повідомили про підозру за фактом вбивства двох осіб, вчиненого через необережність.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.08.2023 16:02