Фото: Національна поліція

На Полтавщині рейдери захопили завод дитячого харчування

У Полтавській області викрили схему рейдерського захоплення заводу дитячих продуктів харчування. Це сталося ще у 2022 році.

Як повідомили в Офісі генерального прокурора та Нацполіції, до злочинної групи входило щонайменше 15 людей — це представники силового блоку, адвокати, нотаріуси та "чорний політтехнолог", який неодноразово потрапляв у поле зору правоохоронців.

Слідство з'ясувало, що адвокат та "політтехнолог" використали підконтрольні їм інформаційні ресурси й за допомогою них шантажували бізнесменів і політиків. Шахраям вдалося заволодіти 100% статутного капіталу підприємства.

шахраї

Фото: Офіс генерального прокурора

"У липні 2022 року вони незаконно перереєстрували завод на підконтрольних осіб. Для цього втрутилися в державні реєстри та виготовили підроблені документи. Внаслідок таких дій власникам підприємства було завдано збитків на суму понад 250 млн грн. Правоохоронці провели понад 30 санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів і в офісних приміщеннях. Вилучили мобільні телефони, документацію, зброю, паспорт громадянина РФ, набої, гроші, автомобілі, "чорнові записи" та інші речі", — йдеться у повідомленні Офісу генпрокурора.

паспорт громадянина РФ

Фото: Нацполіція

Фігурантів затримали, п'ятьом із них повідомили про підозру у створенні злочинної організації та участь у ній, шахрайстві, підробленні документів. "Економічна правда" із посиланням на джерела у правоохоронних органах пише, що йдеться про Хорольський завод дитячих продуктів харчування, який виготовляє продукцію для дітей під брендом "Малютка".

Офіс генпрокурора вказує, що один з організаторів — власник медіахолдингу, раніше неодноразово потрапляв у поле зору правоохоронців за фактами шахрайств та вимагань. За одним з останніх звинувачень справа "чорного політтехнолога" на даний час слухається у суді.

затриманий

Фото: Нацполіція

Нагадаємо, на початку травня суд за повторним клопотанням Офісу генпрокурора та Державного бюро розслідувань знову арештував та передав до Агентства з розшуку та менеджменту активів корпоративні права підприємства, яке протиправно привласнило надра Сахалінського нафто-газового родовища на Харківщині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 20.05.2023 02:31