Фото: СБУ

На Полтавщині СБУ накрила банду кримінального авторитета на прізвисько "Москва"

Служба безпеки України знешкодила на Полтавщині банду кримінального авторитета на прізвисько "Москва". В Кременчуці злочинці тероризували місцевих жителів та "вибивали" неіснуючі борги з підприємців.

Про це повідомляє СБУ у Telegram.

Зловмисники вирізнялись особливою жорстокістю та у разі відмови сплачувати їм гроші — погрожували вбивством власникам бізнесу та їхнім сім’ям. Також фігуранти розграбовували майно потерпілих. Злочинців координував відомий в регіоні кримінальний авторитет на прізвисько "Москва". Раніше він вже притягувався до відповідальності за вчинення тяжких злочинів та був "смотрящим" у колонії, де відбував покарання.

За "згодою" кримінальника учасники його банди "ставили на лічильник" представників легального бізнесу в місті для отримання неіснуючих боргів. Співробітники СБУ задокументували факт вимагання неіснуючого боргу у 30 тис. дол. з місцевого підприємця.

Намагаючись "вибити" гроші, вони чинили постійний психологічний тиск на чоловіка та його родину і погрожували їм фізичною розправою. Зрештою, вони силою відібрали автомобіль дружини потерпілого як "сплату за борг". У результаті спецоперації співробітники СБУ затримали двох активних учасників угруповання. 

Під час обшуків за адресами фактичного проживання фігурантів виявлено:
▪️ велику суму готівки, отриману від потерпілого;
▪️ 3 автомобілі, у тому числі викрадений у дружини потерпілого підприємця;
▪️ записи чорної бухгалтерії та боргові розписки;
▪️ зброю.

Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила ще одного настоятеля храму УПЦ МП у Харківській області. Він прославляв рашистів на Telegram-каналі партії "Єдина Росія".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Події, 05.06.2023 17:59