Фото: СБУ

СБУ викрила ще одного клірика храму УПЦ МП на Харківщині, який прославляв росіян

Служба безпеки України викрила ще одного настоятеля храму УПЦ МП у Харківській області. Він прославляв рашистів на Telegram-каналі партії "Єдина Росія".

Про це повідомили в прес-службі СБУ.

Правоохоронці з'ясували, що під час тимчасової окупації регіону він підтримав російських загарбників і "на власному прикладі" закликав зробити це інших місцевих жителів. Втім, коли розпочався контрнаступ ЗСУ на Харківщині, клірик, прихопивши майно релігійної громади, втік разом з військами РФ.

Відомо, що невдовзі разом із сім’єю він оселився на території країни-агресора. Уже звідти він записав відеокоментар, в якому російську агресію проти України назвав "війною всього світу з руським міром". Однією з перших це відео розмістила на власному каналі прокремлівська партія РФ "Єдина Росія". Згодом виступ клірика підхопили інші численні пропагандистські медіаресурси, зокрема центральні канали "росТБ".

"На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України — виправдовування збройної агресії РФ проти України з використанням засобів масової інформації. Оскільки зловмисник переховується від правосуддя на території Росії, тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності за злочини проти України", — повідомили в СБУ.

Нагадаємо, Служба безпеки України повідомила про підозру штатному водієві Києво-Печерської лаври, який заперечував існування України. У квітні поточного року фігурант у коментарі одному з вітчизняних телеканалів назвав тимчасово захоплений Крим "російським", а кордони нашої держави "не зареєстрованими". Крім того, він сказав журналістці, що "Путін не розпочинав війну" проти України, а загибель цивільного населення від російських повітряних ударів назвав "закономірним".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.06.2023 16:03