Фото: Марк Рютте / скріншот з відео

На посаду генсека НАТО з'явився новий претендент

Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга готовий замінити прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте. Водночас він визнає, що його шанси на цю посаду невеликі.

Про це повідомляє Reuters.

"Така роль була б цікава, оскільки давала б можливість протягом кількох років робити свій внесок на міжнародній арені в період різких глобальних змін. Але є дуже великий шанс, враховуючи політичну підтримку, що ця посада дістанеться європейській жінці, що теж було б дуже добре", — сказав Рютте.

Рютте, який несподівано оголосив про свій відхід з політики в липні, незабаром після відставки четвертого складу кабінету міністрів, сказав, що не знає, чи вважається він претендентом на посаду генсека НАТО, і не збирається починати особисту кампанію.

Нагадаємо,  раніше колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що має намір висуватися на пост генсека НАТО. Він також запевнив, що "хоч би де я був, хоч би на якій посаді, я буду підтримувати Україну".

Раніше під час робочої поїздки до Одеської області президент Володимир Зеленський провів зустріч із прем’єр-міністром Королівства Нідерланди Марком Рютте. Лідери обговорили глобальні питання безпеки.

Зазначається, що у ході візиту Зеленський та Рютте побували в порту Одеси й оглянули місця влучання російських ракет і дронів. Як зазначив глава держави, Росія ракетним терором руйнує не лише українські порти та міста, а й нормальне життя багатьох інших країн, які критично залежать від постачання продовольства з України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.10.2023 21:53