Фото Марка Рютте у соцмережі Х (Twitter)

Нідерланди заявили про посилення української ППО та передачу патрульних катерів

Нідерланди нададуть нову військову допомогу Україні. Йдеться про засоби для захисту енергетики та зернового коридору. 

Про це повідомив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте у соцмережі Х (Twitter).

У п'ятницю, 13 жовтня, посадовець перебував з візитом в Одесі. Там він анонсував передачу українським військовим додаткових ракет для систем Patriot, а також засобів, які допоможуть гарантувати безпеку судноплавного маршруту для експорту зерна

"Ми підтримуватимемо Україну стільки, скільки буде потрібно. Цієї зими Росія намагатиметься завдати Україні якомога більше шкоди. Тому Нідерланди постачатимуть додаткові ракети для Patriot, щоб Україна могла захистити себе від варварських ударів Росії. Нідерланди допоможуть Україні придбати патрульні катери, які допоможуть забезпечити безпеку судноплавного маршруту для експорту зерна", — сказав Рютте.

Нагадаємо, під час робочої поїздки до Одеської області президент Володимир Зеленський провів зустріч із прем’єр-міністром Королівства Нідерланди Марком Рютте. Лідери обговорили глобальні питання безпеки.

Зазначається, що у ході візиту Зеленський та Рютте побували в порту Одеси й оглянули місця влучання російських ракет і дронів. Як зазначив глава держави, Росія ракетним терором руйнує не лише українські порти та міста, а й нормальне життя багатьох інших країн, які критично залежать від постачання продовольства з України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.10.2023 19:49