Фото: Суспільне

На Прикарпатті попрощалися з Героєм України "Да Вінчі" (фото)

У селі Бовшів на Івано-Франківщині 9 березня попрощалися з Героєм України Дмитром Коцюбайлом на позивний "Да Вінчі". Прийшли віддати шану військовому тисячі людей. 

Про це повідомляє "Суспільне".

Про смерть Дмитра Коцюбайла, командира батальйону "Вовки Да Вінчі", стало відомо у вівторок, 7 березня. Герой України отримав смертельне поранення у боях під Бахмутом. Воїну було 27 років. У загиблого залишилися брат, чотири сестри, мати й бабуся.

Двоюрідний брат полеглого Павло на позивний "Рудя" воює у спецпідрозділі "Вовки Да Вінчі". Боєць розповів про останні хвилини життя командира.

"Не знаю, чи будуть ще такі командири. Дмитро завжди йшов першим у бій і останнім виходив з поля бою. Я був поруч, коли він загинув. Нас накрили "градами", і він останнім забігав у бліндаж", — каже "Рудя".

Церемонія прощання з "Да Вінчі" тривала в Народному домі Бовшева. На похоронах були присутні тисячі людей з усієї України, зокрема й кохана дівчина Дмитра — волонтерка, учасниця бойових дій, депутатка Київради від фракції "Голос" Аліна Михайлова.

10 березня 2023 року Дмитра Коцюбайла поховають у Києві.

Нагадаємо, на смерть Дмитра відреагував і Володимир Зеленський. Він назвав його людиною-символом та людиною-хоробрістю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.03.2023 15:31