Фото: Центр стратегічних комунікацій

На рівні ІДІЛу та "Аль-Каїди": експерти пояснили, яку небезпеку "Вагнер" несе усьому світу

Напередодні парламент Франції ухвалив резолюцію із закликом до уряду і держав Європейського Союзу визнати російську військову приватну компанію "Вагнера" терористичною організацією. Уряд Британії планує ухвалити відповідне рішення найближчим часом.

Як пояснює Центр стратегічних комунікацій, роль ПВК "Вагнера" у світі аналогічна до тієї, яку відіграють ІДІЛ та "Аль-Каїда". Це — терористичне угруповання.

Аналітики наголошують, що "вагнерівці" відповідальні за ведення агресивної війни, державні перевороти, масові страти, катування, зґвалтування, викрадення людей, зокрема дітей.

"Свій кривавий слід вони залишили й в інших куточках світу: в Африці, на Близькому Сході та в Європі, передусім — в Україні", — зауважують у ЦСК й додають, що "Вагнер" насправді не є приватною військовою компанією, а терористичною проксі-структурою Росії, яка пов’язана з Москвою так само як "Хезболла" має відношення до Тегерана.

Відомо, що Сполучені Штати Америки вже визнали ПВК "Вагнера" транснаціональною злочинною організацією. У Центрі стратегічних комунікацій наголошують, що криміналізація і заборона "Вагнера" мають передбачати фінансові санкції, заборону членства в організації, відвідування її зібрань, заохочення до її підтримки та популяризацію її символіки.

Нагадаємо, очільник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин останнім часом дуже активно коментує тему майбутнього контрнаступу ЗСУ. У розвідці пояснюють, що у такий спосіб він готує російські еліти до життя після поразки у війні з Україною.

Також керівник ГУР Міноборони Кирило Буданов вважає, що в Російській Федерації багато хто хоче фізично усунути власника ПВК "Вагнера" Пригожина. Буданов заявив, що його політичне майбутнє пов'язане з виживанням.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.05.2023 01:34