Фото: ТАСС

Навіщо Пригожин часто коментує майбутній український контрнаступ: пояснення ГУР

Очільник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин останнім часом дуже активно коментує тему майбутнього контрнаступу ЗСУ. Таким чином він, зокрема, готує російські еліти до життя після поразки у війні з Україною.

Таку заяву зробив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в інтерв'ю "РБК-Україна".

За його словами, владні еліти РФ вже розглядають різні сценарії життя після смерті президента Володимира Путіна. Своїми заявами вони готують суспільство до подальших подій.

"Такі люди, як Пригожин, коли ми говоримо про російське так зване суспільство, якщо щось говорить, то говорить не лише від свого імені, а від імені своїх партнерів, покровителів, які дозволяють подібні заяви й подібні промови. Частина російської так званої політичної, владної еліти розглядають різні сценарії, в тому числі планують якесь життя після Путіна, після поразки у війні з Україною. Тому готують до різних апокаліптичних, а насправді — реалістичних для Росії сценаріїв", — сказав Юсов.

На його думку, у Росії існує декілька певних середовищ, які борються за владу. Надалі їхня кількість надалі буде лише збільшуватися.

"Скажімо, Пригожин і Гіркін один одного, м'яко кажучи, не люблять у публічній площині. Але їхні наративи часто свідчать про одні й ті ж проблеми в армії окупантів. Тому це різні середовища. І кількість таких середовищ, їхня вага буде лише зростати, вони розуміють, що ця повномасштабна агресія була величезною помилкою, яка вже коштує сучасній Росії непомірну ціну. Чим довше буде тривати агресія, тим більше буде зростати ця ціна", — вважають у ГУР.

Нагадаємо, керівник ГУР Міноборони Кирило Буданов вважає, що в Російській Федерації багато хто хоче фізично усунути власника ПВК "Вагнера" Пригожина. Буданов заявив, що його політичне майбутнє пов'язане з виживанням.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.05.2023 14:12