Фото: росЗМІ

Війна РФ з НАТО в Україні: Пригожин спростував заяви Кремля

Засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин заперечив заяви Кремля про те, що Росія воює з НАТО в Україні. Також поставив під сумнів існування "нацистів" в Україні.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Так, за даними аналітиків, Пригожин заявив, що Росія воює "виключно з українцями", які оснащені технікою, наданою НАТО, і деякими "русофобськими" найманцями, які добровільно підтримують Україну, але не з самим НАТО.

Він також зазначив, що російські чиновники, швидше за все, знали, що НАТО запропонує Україні військову допомогу, тому що "смішно думати, що коли (Росія, — ред.) вирішила провести цю спеціальну військову операцію, вона не врахувала допомогу НАТО Україні".

"Пригожин розповів і про те, що не впевнений стосовно цілей "денацифікації" в Україні, оскільки не знає, чи є в Україні "нацисти". Пригожин також зазначив, що Росія "демілітаризує" Україну лише тоді, коли всі українські війська будуть знищені, стверджуючи, що ці зусилля тривають, але незрозуміло, чи будуть вони успішними", — повідомляють в Інституті.

За словами фінансиста вагнерівців, Росія може уникнути виснажливої ​​тривалої війни, визначившись зараз, які кордони вона хоче захопити.

Експерти зазначають, що представник української розвідки Вадим Скібіцький підтвердив попередні оцінки ISW про те, що російські війська не здатні проводити широкомасштабні одночасні наступальні кампанії на кількох напрямках.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що приватна компанія "Вагнера" може припинити свої операції в Україні. Відповідне рішення готує засновник групи Євген Пригожин.

Раніше Інститут вивчення війни повідомляв, що "вагнерівці" готові позбутися зі своїх лав більшої частини засуджених. З найманцями не збираються продовжувати шестимісячні контракти для війни в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.03.2023 07:21