Фото: Telegram-канал Дениса Шмигаля

На сьогодні немає потреби мобілізувати 500 тисяч осіб, — Шмигаль

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що на сьогодні немає потреби мобілізувати 500 тисяч осіб. 

У інтерв'ю Bloomberg він заявив, що такий масштаб мобілізації не вважається обов’язковим з огляду на ротації, які відбуваються на передовій, і надходження озброєння.

Шмигаль подякував Європейському Союзу, Міжнародному валютному фонду та союзникам із країн G7 за надання вкрай важливого фінансування поточного року, що дозволило бюджету протриматися на плаву в першому півріччі. За його словами, Україна сподівається на отримання допомоги від США у другій половині року.

"Ми продовжимо боротьбу, якщо отримаємо підтримку від наших партнерів по артилерійських снарядах, ракетах дальнього і середнього радіуса дії", — сказав Шмигаль.

Раніше у Міністерстві оборони пояснювали, що цифра про мобілізацію 500 тисяч людей є загальною оцінкою, яка коригується залежно від розвитку подій на полі бою, ці показники "неможливо задовольнити одразу".

Нагадаємо, у грудні 2023 року президент Володимир Зеленський заявив, що українські військові на Ставці верховного головнокомандувача подали запит на мобілізацію 450-500 тисяч людей. Своєю чергою колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний вказував, що військове командування не робило запиту щодо певної кількості мобілізованих. Водночас цифра у 450-500 тисяч мобілізованих, за його словами, враховує формування поточного докомплектування, формування нових військових частин, а також прогнозування втрат.

Наприкінці січня Кабінет міністрів вніс до парламенту оновлений законопроєкт про мобілізацію, у якому пропонується змінити порядок її проведення. Перший варіант документа було запропоновано парламенту наприкінці грудня, але після шквалу критики його відкликали. Нардепи вже підтримали законопроект у першому читанні. На сьогодні парламентський Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглядає понад чотири тисячі поправок до законопроекту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.03.2024 03:41