Фото: Офіс президента

Залужний прокоментував інформацію про "мобілізацію 500 тисяч українців"

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що військове командування не робило запиту щодо певної кількості мобілізованих. Водночас цифра у 450-500 тисяч мобілізованих, яка раніше озвучувалася, враховує формування поточного докомплектування, формування нових військових частин, а також прогнозування втрат.

В ефірі телемарафону генерал наголосив, що військове командування здійснює свої повноваження відповідно до того функціоналу, яким наділене, а запити на боєприпаси, зброю та людський ресурс є постійно.

"Військове командування жодного запиту не робило на якісь там цифри тощо. Військове командування продовжує виконувати функцію захисту своєї держави, відповідно формує свої запити на боєприпаси, на зброю й на людський ресурс. Це робиться на постійній основі. І окремим форматом чи заходом на безпосередньо, чи Кабінет міністрів, чи Верховну Раду ми не здійснюємо. Ми здійснюємо свої повноваження відповідно до того функціоналу, яким наділені", — зауважив Залужний.

Водночас він пояснив, що цифра у 500 тисяч мобілізованих була сформована на наступний рік. Вона враховує формування поточного докомплектування, формування нових військових частин, а також прогнозування втрат.

"Відповідно озвучувати цю цифру, і яка цифра стосується розділу щодо того чи іншого показників — я не можу. Це є військовою таємницею", — додав Залужний.

Нагадаємо, 19 грудня на прес-конференції за підсумками року президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні разом з мобілізацією повинна проводитися демобілізація військових, які уже відслужили на фронті. Понад 400 тисяч українських воїнів заслуговують на відпочинок. Також Зеленський додав, що на одній зі Ставок верховного головнокомандувача звучала пропозиція стосовно того, що треба набрати у військо від 450 до 500 тисяч людей

Водночас секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов пояснив, що країні варто мати додаткових військових, але це не означає, що додаткова мобілізація має відбутися протягом місяця-двох.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.12.2023 15:10