Фото: ДБР

На Сумщині затримали правоохронця, який продавав місцевим паролі від блокпостів військових

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру правоохоронцю з Сумської області. Йому інкримінують розголошення інформації з обмеженим доступом, вимагання та розголошення інформації про місця дислокації підрозділів Збройних сил України.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, у лютому 2024 року підозрюваний запропонував місцевому мешканцю допомогу у безперешкодному переміщенні автомобілем в межах прикордонного району. Чоловік намагався вивезти свої речі з району бойових дій в більш безпечне місце. За гроші правоохоронець пообіцяв надати інформацію про розміщення підрозділів, блокпостів Сил оборони та паролів для їх проїзду.

Правоохоронець торгував паролями від блокпостів

Правоохоронець торгував паролями від блокпостів

Фото: ДБР

Підозрюваний також пригрозив, що у разі відмови він особисто буде заважати чоловіку пересуватися в прикордонних районах Сумщини.

"Він встиг отримати від чоловіка 30 тисяч гривень за інформацію, надану протягом кількох місяців, починаючи з квітня 2024 року", — зазначили у ДБР.

Наразі фігурант отримав підозру в одержанні неправомірної вигоди, яка поєднана з вимаганням, та у поширенні інформації про переміщення та розташування Збройних Сил України (ч. 3 ст. 368, ч. 2 ст. 114 2 КК України). За цей злочин йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 10 років.

Нагадаємо, 27 червня співробітники ДБР повідомили про підозру працівнику оперативного відділу Коломийської виправної колонії. Йому інкримінують застосування сили до засуджених.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 10.07.2024 09:25