Геннадій Боголюбов. Джерело: forbes.ua

ДБР повідомило про підозру олігарху Боголюбову та затримало прикордонника, який випустив його з чужим паспортом

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) повідомили про підозру колишньому співвласнику "ПриватБанку" Геннадію Боголюбову, а також прикордоннику, який сприяв йому у незаконному перетині кордону.

Про це повідомила прес-служба ДБР. Там уточнили, що начальника однієї з груп інспекторів прикордонного контролю відділення інспекторів прикордонної служби "Ягодин" затримано.

"Слідство за сприяння керівництва Держприкордонслужби встановило, що олігарх у супроводі свого близького родича виїхав 24 червня 2024 року потягом "Київ — Хелм", хоча відповідно до баз даних України кордон не перетинав. Під час невідкладних процесуальних дій встановлено, що Геннадій Боголюбов виїхав із країни за недійсним паспортом громадянина України для виїзду за кордон, який фізично перебуває в Україні та країну не полишав", — пояснили в ДБР.

При цьому вдалося підтвердити, що затриманий правоохоронець передав підлеглій документи пасажирів і запевнив, що вже особисто здійснив перевірку купе, де перебували Боголюбов і його родич. Водночас польським прикордонникам олігарх показав уже свій, особистий паспорт громадянина Украіни для виїзду за кордон.

Олігарху та правоохоронцю повідомлено про підозру в незаконному переправленні осіб через державний кордон. А Геннадію Боголюбову — ще й у незаконному заволодінні паспортом.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до семи років. Прикордоннику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у 25 мільйонів гривень.

Що відомо про Геннадія Боголюбова

Геннадій Боголюбов — український підприємець та мільярдер. Співзасновник і співвласник групи "Приват". Бізнесмену 62 роки та не підлягає мобілізації й забороні на виїзд через це.

Після націоналізації "ПриватБанку" Геннадій Боголюбов разом з Ігорем Коломойським став об'єктом численних юридичних розслідувань, пов'язаних з виведенням коштів з банку та іншими фінансовими махінаціями.

Нагадаємо, що на початку квітня Верховний Суд задовольнив касаційні скарги Кабміну та "ПриватБанку". Він не дозволив компаніям, пов’язаним з родиною Суркісів, стягнути з держбанку 350 мільйонів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.07.2024 10:48