Фото: Геннадій Боголюбов. Джерело – forbes.ua

Соратник Коломойського Геннадій Боголюбов виїхав з України за підробленими документами, — ЗМІ

Партнер українського олігарха Ігоря Коломойського та колишній акціонер "ПриватБанку" Геннадій Боголюбов у незаконний спосіб виїхав з України завдяки підробленим документам.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на співрозмовника в Офісі генерального прокурора та в бізнесових колах.

Як зазначає джерело, Боголюбов покинув Україну поїздом "Київ — Хельм" у ніч на 24 червня. Раніше цю інформацію розповсюдили у соціальних мережах. Головною причиною втечі бізнесмена називають те, що Бюро економічної безпеки готує Боголюбову підозру в справі "ПриватБанку".

Також зазначається, що Геннадій Боголюбов виїхав з України з підробленими документами, але польський кордон він перетнув за особистими. Наразі він перебуває в Австрії.

Також, як повідомляють джерела, 6 липня взяли під варту представника прикордонної служби, який забезпечив Боголюбову виїзд.

Що відомо про Геннадія Боголюбова

Геннадій Боголюбов — український підприємець та мільярдер. Співзасновник і співвласник групи "Приват". Бізнесмену 62 роки та не підлягає мобілізації й забороні на виїзд через це.

Після націоналізації "ПриватБанку" Геннадій Боголюбов разом з Ігорем Коломойським став об'єктом численних юридичних розслідувань, пов'язаних з виведенням коштів з банку та іншими фінансовими махінаціями.

Нагадаємо, що на початку квітня Верховний Суд задовольнив касаційні скарги Кабміну та "ПриватБанку". Він не дозволив компаніям, пов’язаним з родиною Суркісів, стягнути з держбанку 350 мільйонів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.07.2024 15:23