Фото: ДБР

На Прикарпатті ДБР затримало правоохоронця, який катував і принижував засуджених

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру працівнику оперативного відділу Коломийської виправної колонії. Йому інкримінують застосування сили до засуджених.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, підозрюваний відповідав за оперативну ситуацію в колонії. У його обов'язки входило запобігання можливим злочинам чи провокаціям. 

За даними слідства, чоловік нерідко застосовував силу, аби дізнатись у засуджених потрібну йому інформацію. Зокрема, слідчі Бюро задокументували застосування сили та морального тиску стосовно двох засуджених, яких підозрюваний намагався схилити до співпраці. Чоловік хотів отримати інформацію про те, як до колонії потрапляють наркотики.

"Коли чоловіки відмовилися співпрацювати, правоохоронець почав завдавати їм ударів у різні частини тіла, супроводжуючи це нецензурною лайкою та погрозами. Катування і приниження тривали кілька годин", — зазначили в ДБР.

Наразі фігуранту оголошено підозру в катуванні (ч. 3 ст. 127 КК України). За цей злочин йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років. Також до суду подано клопотання щодо обрання правоохоронцю запобіжного заходу та відсторонення від виконання службових обов’язків.

Нагадаємо, у травні у Полтавській області четверо працівників "Божковської виправної колонії (№16)" отримали підозри через катування в'язнів. Їм загрожує до 10 років тюрми.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 27.06.2024 14:46