Повідомлення про підозру посадовцю. Джерело: ДБР

ДБР повідомило про підозру посадовцю, який привласнив 10 млн грн

Начальнику Миколаївського квартирно-експлуатаційного управління повідомлено про підозру через привласнення понад 10 мільйонів гривень. Їх спрямували на оборону.

Про це повідомила прес-служба Державного бюро розслідувань (ДБР).

У вересні 2023 року посадовець уклав із приватним підприємством низку договорів на закупівлю паливної деревини для забезпечення потреб оборони. Водночас закупівля відбувалась за завищеною на 20% ціною.

"За схемою, державні гроші надходили на рахунок підприємства, а "націнка" за товар ділились між змовниками. Загальний розмір збитків сягнув майже 10 мільйонів гривень", — йдеться в повідомленні.

Посадовцю повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем. За відповідною статтею Кримінального кодексу України, йому загрожує покарання стосовно шести років ув’язнення.

Наразі досудове розслідування триває. Також розв’язують питання щодо обрання посадовцю запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посади. Також розглядається можливість оголошення про підозру підприємцю.

Нагадаємо, раніше працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру посадовцям Державної служби надзвичайних ситуацій. Їм інкримінують закупівлю комп'ютерів за завищеними цінами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.06.2024 16:47