Прикордонне село на Сумщині. Джерело: "Суспільне"

На Сумщині хочуть евакуювати всіх дітей із прикордоння з Росією

У Сумській області мають намір евакуювати всіх дітей із зони 30 кілометрів від кордону з Росією. Причиною цього стало збільшення інтенсивності обстрілів.

Про це повідомило "Суспільне" за посиланням на голову Сумської обласної військової адміністрації Володимира Артюха. Таку заяву він зробив під час зустрічі з омбудсменом Дмитром Лубінцем.

"Я думаю, що максимально практично всіх дітей із 30-кілометрової зони ми маємо евакуювати в безпечніші місця. Для цього ми будуємо, за дорученням Ради національної безпеки й оборони, захисні споруди. Ми збільшили їх до 40% стосовно того, що мали липні", — сказав він.

За словами голови Сумської обласної військової адміністрації, з 5-кілометрової зони від російського кордону евакуювали понад 600 дітей. Тепер через збільшення обстрілів з боку окупантів зону евакуації хочуть розширити до 30 кілометрів.

Російська армія захопила частину Сумській області у перші дні повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року. Проте українські сили повністю звільнили регіон у березні-квітні. Після цього російські окупанти майже щоденно обстрілюють Сумську область, особливо прикордонні райони з мінометів, артилерії, дронів та іншого озброєння.

Нагадаємо, що в четвер, 26 жовтня, росіяни з артилерії обстріляли прикордонне село на Сумщині. Внаслідок ворожої атаки загинув підліток. Близько 13:00 ворожа артилерія накрила 16-річного хлопця прямісінько на ґанку власного будинку. Також окупанти знищили приватні будинки місцевих мешканців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.11.2023 12:04