Фото: Головне управління Нацполіції

На Сумщині місцевий житель знайшов 300-кілограмову боєголовку російської ракети Х-59 (фото)

У неділю, 25 грудня, житель Сумської області знайшов у лісі боєголовку від російської ракети Х-59. Її вага — 300 кілограмів.

Про це повідомили прес-служба Головного управління Нацполіції в Сумській області.

"Вибухотехніки поліції Сумщини вилучили бойову частину російської авіаційної ракети", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, 25 грудня мобільна група відділу вибухотехнічної служби здійснила виїзд до одного з населених пунктів Сумської області. Місцевий житель виявив частину ворожої авіаційної ракети в лісовому масиві.

Чоловік, розповів правоохоронцям, що побачив, у лісі білий предмет, схожий здалеку на мішок. Він подумав, що хтось з односельців виніс у ліс сміття. Проте коли він підійшов ближче, зрозумів, що на землі лежить якийсь великий снаряд.

"Вилучити небезпечну знахідку було доручено двом нашим старшим інспекторам відділу вибухотехнічної служби Євгену Носку та Дмитрові Черноусу. Наші поліцейські сапери прибули у вказаний район, оглянули виявлений предмет і зробили висновок, що це бойова частина російської авіаційної крилатої ракети Х-59", — зазначили в прес-службі.

У Нацполіції додали, що її вага близько 300 кілограмів. Імовірно, ракета не долетіла куди цілили окупанти через технічну несправність, або ж впала, бо була пошкоджена протиповітряними силами (ППО) України.

"Бойову частину найближчим часом буде знищено на спеціальному полігоні", — заявив начальник відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області Ігор Черняк.

Фото: Головне управління Нацполіції

Фото: Головне управління Нацполіції

Варто додати, що співробітники відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області щодня здійснюють виїзди на місця обстрілів росіянами території України з-за лінії державного кордону. Сапери поліції оглядають пошкодження, знаходять та знешкоджують ворожі боєприпаси та їх залишки.

Нагадаємо, пізно ввечері 21 грудня через обстріл Сумського району з території країни-агресора сталася пожежа в одному із населених пунктів. Полум'я спалахнуло в житловому секторі. Рятувальники локалізували загоряння, відвернувши небезпеку від будинків, і ліквідували пожежу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.12.2023 17:11