Колаж: TrueUA

На території всієї України вдруге за день оголошували повітряну тривогу

У суботу, 13 січня, вдруге за день оголошували повітряну тривогу. Причина небезпеки — зліт російського винищувача МіГ-31К з аеродрому "Саваслейка".

Про це повідомляла прес-служба Повітряних сил Збройних сил України.

"Увага! Зафіксовано зліт винищувача МіГ-31К Повітряно-космічних сил Російської Федерації з аеродрому "Саваслейка" Нижньогородської області", — йшлося в повідомленні.

Моніторингові Telegram-канали стверджували, що це швидше схоже на передислокацію або тренування. Тобто тривога мала тривати до години, приблизно до 13:00. Згодом вилетіли ще два літаки МіГ-31К, тому була ймовірність, що тривога може тривати й довше. Сигнал про відбій тривоги пролунав о 13:14.

Повітряну тривогу оголосили об 11:52. За декілька хвилин до цього Повітряні сили попереджали про ракетну небезпеку в Херсонській області.

"Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги", — закликали українські військові.

Мапа повітряних тривог

Мапа тривог. Джерело: alerts.in.ua

Нагадаємо, що під час першої сьогоднішньої повітряної тривоги російські окупанти завдали ракетного удару по Україні. Вони застосували крилаті, аеробалістичні, балістичні, авіаційні, зенітні керовані ракети й ударні БплА. Всього зафіксовано 40 засобів повітряного нападу противника.

Повітряні сили поінформували, що в результаті бойової роботи сили та засоби Повітряних сил у взаємодії з ППО Сил оборони знищено: сім крилатих ракет Х-101/х-555/Х-55 і одну керовану авіаційну ракету Х-59.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.01.2024 12:06