Фото: "УП"

На українському кордоні з'явиться новий пункт пропуску: уряд схвалив проект

Кабінет міністрів схвалив проект щодо створення нового пункту пропуску на кордоні України та Румунії. Він буде розташований між селом Біла Церква Закарпатської області з боку України та населеним пунктом Сігету Мармацієй з боку Румунії.

Відповідне розпорядження вже зʼявилось на урядовому порталі.

"Схвалити проект Угоди (у формі обміну нотами) між Кабінетом Міністрів України та Урядом Румунії про відкриття нового міжнародного пункту пропуску через українсько-румунський державний кордон між населеними пунктами Біла Церква (Україна) та Сігету Мармацієй (Румунія)", — йдеться у тексті.

карта

Фото: скріншот з карти

Додамо, у червні на кордоні з Румунією запрацював пілотний проект. Він сприяє зменшенню черг перед пунктами пропуску і передбачає тестування Системи попереднього повідомлення про виникнення надзвичайних ситуацій. Представники Державної митної служби України та Митної адміністрації Румунії погодили запровадження Системи на українсько-румунському кордоні на період трьох місяців. 

Нагадаємо, на українсько-молдовському державному кордоні в районі населених пунктів Ямпіль та Косеуць побудують новий міст. Він стане ключовою ланкою транспортного коридору між Києвом та Кишиневом. Загальна довжина мосту становитиме понад 1 400 метрів. Штучна споруда матиме дві смуги руху з тротуарами з обох сторін.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.08.2023 14:36